NIEUWE SITUATIE

OUDE SITUATIE

 

Aankoop en (ver) bouw schippershuisje

 

Het kleine donkere schippershuisje had de ingrediënten om een heel prettige woonomgeving te worden. Het was liefde op het eerste gezicht. Na een grondige verbouwing is het veranderd in een paleisje. Alleen de voorgevel is blijven staan.

Veel (zon) licht maakt het hele huis zeer aangenaam en ruimtelijk. De indeling is helemaal over de kop gegaan, maar de authenticiteit van het huis is gebleven. De kleine keuken heeft plaats gemaakt voor openslaande deuren naar het tuintje, ook is de muur tussen de keuken en de kamer weggehaald. Voor het eerst kan het zonlicht de woonkamer binnenkomen.

De wc en een stukje gang maakte plaats voor de nieuwe keuken. Er kwam een gewone trap in plaats van de ladder en de wc kon nog net in het voorste gedeelte van de gang.

Door de efficiënte indeling is het een ruim huis geworden met boven zelfs 2 slaapkamers en een ruime badkamer.

Het lage scheve dak aan de achterkant is vervangen door een speels opgetrokken achtergevel. Je kunt wel stellen dat het gehele huis, op de voorgevel na, van vloer tot dak nieuw is gebouwd. Het huis past als een jas, ook als er gezinsuitbreiding in de toekomst komt kan er nog jaren met veel plezier gewoond worden.

 

OUDE INDELING                                                                                                                           NIEUWE INDELING

Begane grond          Verdieping                                                                                                      Begane grond           Verdieping
Verbouw-Schippershuisje-23-indeling-nieuw

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp klik dan hier.

Verbouw-Schippershuisje-24-keukenontwerp-schippershuisje

Ontroerend Goed copyright © 2019, all rights reserved.