NIEUWE SITUATIE

Oude details, moderne elementen en natuurlijke materialen zorgen voor de sfeer


Verbouw in oude sfeer. De wanden aan de binnenkant zijn aangepast waardoor er meer rust en licht ontstaat.


Oude deuren, luiken en ramen zijn zoveel mogelijk aan de buitenkant in stand gehouden

OUDE SITUATIE

 

Verbouw boerderij

 

De boerderij in oude staat werd gekocht. De schuur was daarvoor gebruikt als koeienstal en juist daar wilden de nieuwe bewoners graag wonen. Uiteraard had de schuur alleen maar van die mooie kleine raampjes. De wensen waren een prettige indeling van de ruimte waarin geleefd, gekookt en gespeeld kan worden met behoud van de authentieke elementen. We zijn direct begonnen met het plaatsen van dakramen. Het binnenvallende daglicht zorgde gelijk voor een ruimtelijk gevoel.

Het zou toch het mooist zijn als de buitengevel zoveel mogelijk in tact zou blijven. We hebben aan de binnenkant een wand voor de lage staldeuren geplaatst zodat we de keuken tegen deze wand konden plaatsen. De oude stalraampjes zijn behouden en vormen een contrast met de strakke keuken en het interieur.

De baanderdeuren zijn vervangen door ramen. De gebinten, een vast gegeven, beïnvloeden de indeling van de ruimte. Ze zijn onderdeel van het interieur geworden. De straatkant is gesloten gebleven in de authenthieke uitstraling. De nieuwe dakramen zorgen voor een zee van aangenaam licht.

Verder zijn er aan de zuidkant tuindeuren iets naar binnen geplaatst, waardoor de zon en de tuin vrijelijk naar binnenkomen. In de woonkamer is er een stukje verdieping gecreerd voor kinderen om zich terug te trekken. Het is er immers hoog genoeg. Er onder ontstaat een knusse zithoek. Op de gebinten is onopvallend verlichting aangebracht. Er zijn tafels van boomstammen gemaakt, die speels op allerlei manieren neergezet kunnen worden rondom de gebinten zonder dat ze veel ruimte innemen.

 

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp klik dan hier.

 

<< terug naar vorige pagina

Ontroerend Goed copyright © 2019, all rights reserved.