Second Opinion en rechterhand

 

Omdat men de vinger niet op het ontwerp van de architect kon leggen werd ons gevraagd er samen eens goed naar te kijken. Vooral aan de binnenkant bleken er voor de klant meerdere functionele nadelen aanzaten.

Op de vraag of ze misschien hun 2 mooie antieke kasten en de piano niet mee wilden verhuizen, keek men zorgelijk. Ze hadden niet gezien dat het onmogelijk zou zijn geweest ook maar één kast te plaatsen. Op de enige plek waar een kast had kunnen staan was een kleine hoekbank ingetekend. Hun eigen meubilair was een stuk groter, maar dat was niet het enige.

We zijn praktisch aan de slag gegaan met meetlat en lieten de opdrachtgevers de consequenties van het ontwerp ervaren.

Toen dit duidelijk werd was het ineens helder dat dit niet helemaal was wat ze wilden. De indeling van de kamer was niet functioneel omdat een groot deel alleen maar loopruimte was. Dat had veel invloed op het feitelijk gebruik van de kamer en de inrichting. Door de deur iets te verplaatsen kon in ieder geval de piano een plekje krijgen. Onder andere is de plek voor de open haard geschrapt omdat deze de lichtinval en de doorgang naar de keuken negatief beïnvloedde.

Ook aan de buitenkant zijn er aanpassingen gemaakt. Er zijn dakvensters geplaatst om een sprankelende lichte keuken te creëren met veel contact naar buiten. Op allerlei gebied konden wij ondersteuning bieden, waarbij ook kleur en materiaal de uitstraling van binnen en buiten hebben beïnvloed.

Als rechterhand van de klant zijn we gedurende het hele bouwproces en daarna partner geweest voor de vele te maken keuzes. De functionaliteit en zo efficiënt mogelijk de ruimte benutten met oog voor details en contact met buiten waren belangrijke factoren. De klant is erg blij dat de voorgestelde aanpassingen zijn doorgevoerd en dat ze telkens konden terugvallen op iemand die weet wat zij belangrijk vinden. Ze hebben de permanente ondersteuning, inzicht en praktische oplossingen als erg prettig ervaren.

De keuken is een plek geworden waar ze erg genieten en veel verblijven. Het is een zeer lichte prettige ruimte geworden met zicht op de hertjes die regelmatig door de tuin dwalen.

 

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp klik dan hier.

 

<< terug naar vorige pagina

Ontroerend Goed copyright © 2019, all rights reserved.