Dit huis is van binnenuit ontworpen

Uitgangspunten waren onder andere: Het huis moet prettig voelen. Knus, gezellig, licht, praktisch, speels, veel kastruimte, prettige ruimtelijke verhoudingen, korte looplijnen en niet onnodig te groot zijn. Geen direct zicht op het aanrecht, energiezuinig, gebruik maken van natuurlijke materialen en vooral véél daglicht. Het liefst van ‘s morgens tot ‘s avonds zon.

Dit huis is ontworpen rondom een oude bakkerskast, dus vanuit de inrichting. Omdat deze kast 3,20 meter breed is heeft dat dus invloed op de indeling van het huis. Door te voren persoonlijke inrichtingsontwerpen te maken wordt duidelijk welke verhoudingen en indeling het meest ideaal voor je is. Van daaruit kan je de positie op de kavel bepalen in verband met zonlicht en privacy.

Door helder te hebben wat de mogelijkheden zijn, plus de consequenties daarvan, kan je gemakkelijker keuzes maken. Dat is prettig want je denkt tevoren over het gebruik en woongenot na. Zo zijn de wanden passend gemaakt voor de bestaande kasten en piano. Ook is de home cinema geïntegreerd.

Het plaatje van buiten kwam pas later, waarbij steeds de binnenruimte leidend was. Zo is de buitengevel steeds op functionaliteit van de binnenkant afgestemd, net zo lang tot de verhoudingen buiten en binnen in evenwicht waren.

Het is een licht en luchtig huis geworden die door de bewoners en bezoekers als zeer prettig wordt ervaren. Er is veel rekening gehouden met de invloed van de omgeving op de bewoners. Kleur, vorm, materiaal, (dag) licht en verhoudingen spelen daarbij een grote rol.

Zowel het ontwerp van het huis, inrichting, tuin en de bouwbegeleiding is door ons gerealiseerd.


Wil je graag meer informatie? Of wil je je bouwplan eens laten toetsen op functionaliteit en woongenot vraag HIER dan een GRATIS gespreksessie aan.

<< terug naar vorige pagina

Ontroerend Goed copyright © 2019, all rights reserved.