duurzaam voor mens en dierduurzaam bouwen

 

Wij bouwen het liefst duurzaam

 

Is de natuur u ook zo dierbaar? Zou u ook graag uw steentje bijdragen en zo weinig mogelijk de natuur belasten met uw bouwwerk? Wij bouwen vanuit de elementen water, lucht, vuur en aarde. De natuur is een grote inspiratiebron voor ons.

Een prettig binnenmilieu scheppen is voor ons erg belangrijk. We gebruiken graag natuurlijke materialen, verantwoord hout, leem, gifvrije verven op natuurlijke basis, stralingsvrije ruimten, goede akoestiek en veel daglicht. We passen het liefst duurzaamheid in onze diensten toe. Er zijn daarin zoveel mogelijkheden en het leuke is dat ze soms ook financieel voordeel op kunnen leveren.

Wat verstaan wij onder duurzaam?

Beperken transport, het liefst producten uit de regio, natuurlijke materialen, materialen met een lange levensduur, hergebruik materialen, zo weinig mogelijk watergebruik tijdens productieprocessen, geen giftige toevoegingen in grondstoffen, geen gebruik maken van schaarse materialen, weren bestrijdingsmiddelen, natuurlijke energiebronnen (die zelf weinig energie gebruiken), zelf energie kunnen opwekken, grijswatercircuit, zuiveren water door middel van bijvoorbeeld het aanleggen van een helofietenvijver. Innovatieve producten zoals bijvoorbeeld lichtgewicht specie heeft minder water nodig en is lichter en kleiner te vervoeren. Net zoals minder brede metselstenen. Dus minder belastend voor het milieu. Er zijn zelfs stenen die zonder specie verwerkt kunnen worden. Een ander voordeel daarbij is dat later muren weer afgebroken kunnen worden en elders hergebruikt.

We bouwen in ieder geval energiezuinig. Ook zijn we graag innovatief, ecologisch en kan bijvoorbeeld Cradle to Cradle een uitgangspunt zijn. Wij staan open voor vele mogelijkheden u ook?

Denk eens aan:

  • Milieubewust
  • Cradle to Cradle
  • Alternatieve energie
  • Water
  • Leefmilieu
  • Innovatief

ecologisch, duurzaam, energiezuinig, sanitatie

hergebruik materialen

zon, biogas, wind, aarde, urineopvang

hergebruik, zuivering

beperken electrosmog, – dampen

verrassende initiatieven

Kent u meer verrassende ontwikkelingen op dit gebied? We horen dat graag van u en ontwikkelen graag mee! De natuur is ons dierbaar, daarom dragen we als het kan graag een steentje bij.

 

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp klik dan hier.

 

<< terug naar vorige pagina

Ontroerend Goed copyright © 2019, all rights reserved.