Keuken ontwerpen

 

Zoveel mensen zoveel wensen. Iedereen heeft een ander beeld van de ideale keuken. Daarom is het erg belangrijk om stil te staan bij wat het maakt dat het uw droomkeuken wordt. Waar moet uw ideale keukenontwerp aan voldoen? Het klinkt logisch maar verschillende uitgangspunten geven ook verschillende resultaten!

Een keuken aanschaffen is meestal een grote investering en is een keuze voor jaren. Lijkt het u ook erg prettig als u het in een keer goed kunt doen? Bij de aanschaf van een keuken gaat het niet alleen om de prijs, maar ook over gemak, werkbaarheid, functionaliteit, kwaliteit, ruimtelijke verhoudingen, vormgeving, uitstraling en ergonomie. Niet iedereen heeft dezelfde lengte, mobiliteit, portemonnaie en ruimte.

Is die ene keuken in de showroom wel het meest ideaal voor uw situatie?

Werkbaarheid kan ook voor iedereen een andere betekenis hebben. Te denken valt alleen al aan uw eigen lengte. Als u wat “kleiner” bent dan is het lastig om dagelijks te werken aan een hoog werkblad. Andersom als u “lang” bent dan is het erg vermoeiend te werken aan een te laag keuken werkblad.

Bent u wellicht niet “meer” zo mobiel of zit u in een rolstoel dan moet uw keuken aan andere eisen voldoen. Ook het budget kan erg verschillen en ook de beschikbare ruimte kan soms een verrassend beroep doen op creativiteit en functionaliteit.

De opstelling van de keukenkasten, de indeling, de lijnen, de vorm, de kleur, het materiaal en de afwerking kunnen allemaal invloed op de sfeer en de ruimtewerking hebben. Dus hoe de ruimte ervaren wordt. Ruimtelijk, vol, onrustig, harmonisch, strak, gezellig, kaal, goedkoop, chique enz.

 

Dus als u het heeft over uw ideale keuken, waar denkt u dan direct aan?

Mijn ideale keuken is?
  • Open keuken, dichte keuken, kleine keuken, grote keuken, woonkeuken, onderdeel van de woonkamer, ………
Waar moet mijn droomkeuken aan voldoen?
  • Kookeiland, straatgericht, tuingericht, gemak, functioneel, grote eettafel, werkblad bij openslaande ramen, avondzon, ochtendzon, opbergruimte, voorraad, extra diep aanrecht, daglicht, goede afzuiging, vaatwasser op stahoogte …………
Welke woorden komen direct boven als ik denk aan mijn nieuwe keuken?
  • Hart van het huis, eten, gezeligheid, spelletjes doen, computerwerkplek, keukenprins (esje), na-tafelen, snelle hap, boodschappen, knutselen, afwas, veel gasten, openslaande deuren naar de tuin, ………….

 

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp klik dan hier.

 

<< terug naar vorige pagina

Ontroerend Goed copyright © 2019, all rights reserved.