Kleur in uitvoering

NA

VOOR

 NA

VOOR

NA

VOOR

VAN ALLES WAT kleurgebruik bij nieuwbouw en verbouw
                        

                               

 

Kleur is meer dan een likje verf op de muur

 

Bij kleurgebruik spelen ook de afmetingen, de vorm van een ruimte en de lichtinval mee. Ook interieurtechnisch kunnen er beperkingen voordoen en natuurlijk hoe de ruimte is gesitueerd. De plaatsing van de ruimte op noord, zuid, oost of west heeft invloed op de kleurkeuze, want de kleur van het daglicht verschilt. Geloof het of niet maar dat heeft een enorm effect op welke kleuren u als prettig ervaart. Bij ruimtes op het noorden komt bijvoorbeeld blauw licht binnen. Het is verstandig daar rekening mee te houden. Daar je anders met een niet ideaal gekozen kleur wit bijvoorbeeld snel het gevoel kunt hebben dat het er kil is. Misschien heeft u dat ook wel eens gevoeld als u ergens binnen stapt, de ruimte voelt niet goed. Ook dat kan kleur doen.

Voor Veiligheidszorg Groningen hebben we de inrichting van hun kantoorpand verzorgd. Er was behoefte aan een warmere, andere uitstraling om in te werken. De kozijnen, wanden, vloeren en kleuren werden als kil ervaren. Geen witte wanden meer, zou het fijn zijn als de kleuren van het logo van het bedrijf ook ergens terug zouden komen in het pand. Op de vraag of iedere kamer zijn eigen kleur mocht hebben werd positief gereageerd.

Wellicht heeft u al begrepen dat wij een andere aanpak hebben. Wij hebben de ruimten vanuit voelen benaderd en hebben de kleuren zo veel mogelijk bepaald aan de hand van de uit te voeren werkzaamheden per kantoorruimte. Iedere kantoorruimte zo dus heeft een eigen kleur gekregen. Hierboven zijn er enkele foto’s van. Meer uitleg over de werking van kleur zie invloed van kleur.

Een andere opdrachtgever, houdt van felle kleuren en haar grote wens was om rood en oranje op de muur te verven. De lange lichte kamer leende zich er uitstekend voor. Een groot deel van de wand werd oranje. In het verlengde ervan was een iets naar voren uitstekend wandje die na 2 meter de bocht ging richting de half open keuken. Deze werd in zijn geheel rood geschilderd. Dus ook in de lichte doorgang en keuken. Hierdoor ontstond een speelse verbinding van kamer met keuken. Het contrast met de zwart witte tegeltjes in de keuken versterkt de vorm en maakt het haast een kunstobject, een kubus die aan 4 zijden vrij in de ruimte staat. Het belangrijkste, men voelde zich er prettig bij. Het voelde harmonieus de verhoudingen klopten. Een ander voordeel was dat door het kleurgebruik de lengte van de lange kamer onderbroken werd en er gezellige aparte hoekjes ontstonden.

Kleur heeft invloed op uw welzijn

 

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp klik dan hier.

 

<< terug naar vorige pagina

Ontroerend Goed copyright © 2019, all rights reserved.